روانشناسی رنگ لباس

روانشناسی رنگ لباس
روانشناسی رنگ لباس

روانشناسی رنگ مقوله‌ای گسترده و پرسرو‌صداست که اگر کمی درباره آن کنجکاو باشید، شما را با دنیایی شگفت‌انگیز و اعجازآور روبه‌رو خواهد کرد. البته شما با در نظر گرفتن روانشناسی رنگ می‌توانید در تمام ابعاد زندگی خود، تجربه‌های متفاوت و جذابی داشته باشید که در این بین، روانشناسی رنگ در استایل و لباس می‌تواند از همه جذاب‌تر و پرطرفدارتر باشد. چه بخواهیم و چه نخواهیم، زندگی امروزه، ما را با جاذبه‌های گوناگون و شگفتی‌های متعدد و اعجازانگیزی مواجه کرده است که تمام ابعاد زندگی ما را درگیر خود کرده‌اند که شاید همین رنگ‌ها نقطه قوت آن باشند.

روانشناسی رنگ چیست؟

واژه روانشناسی رنگ به مطالعه رنگ ها و ارتباط مستقیم آن‌ها با زندگی، رفتار و شخصیت ما اشاره دارد. به عبارتی Color Psychology یعنی بررسی تاثیری که رنگ‌ها می‌توانند بر رفتار، خلق‌و‌خو و عملکرد انسان‌ها در جوامع گوناگون داشته باشند. البته شما با بررسی روانشناسی رنگ‌ها علاوه بر درک خلق‌و‌خو و رفتار انسان‌ها می‌توانید بر آن‌ها تاثیرات مستقیمی هم بگذارید. برای مثال با استفاده از روانشناسی رنگ این امکان را دارید که فردی را مجبور به غذا خوردن یا مجبور به رژیم گرفتن کنید.

اگر کمی بادقت‌تر به اطراف خود نگاه کنید، متوجه می‌شوید که این رنگ‌ها هستند که در تاثیرگذاری لوگوهای مختلف مثل پپسی، مک دونالد، استار باکس، زارا، دیور، گوچی، لویی ویتان و دیگر برندهای مختلف در حوزه‌های گوناگون نقش دارند و شما را به‌عنوان مخاطب مجبور به انجام کاری می‌کنند که شاید اصلا به آن تمایلی نداشته باشید. خرید لباس یا خوردن غذایی خوشمزه و وسوسه‌کننده در اصل به روانشناسی رنگ لباس و روانشناسی تغذیه اشاره می‌کند که امروزه در دنیای اطرافمان می‌توانیم به وفور آن را مشاهده کنیم.

تاثیر رنگ بر ادراک ما

تاثیر رنگ بر ادراک ما

 

وقتی درباره تاثیرات عوامل خارجی در حال تحقیق هستید و برای مثال رنگ‌‌ها را بررسی می‌کنید، متوجه خواهید شد همه چیزهایی که در اطراف ما وجود دارند، به‌ویژه رنگ‌ها، می‌توانند تاثیری مستقیم و غیرقابل انکاری بر ادراک ما داشته باشند و حتی عملکرد ما را کنترل کنند.

برای مثال شما را با تحقیقی از قبل انجام‌شده و مطالعات کاربردی که بر روی رنگ قرمز صورت گرفته است، آشنا می‌کنیم. محققان بر اساس این تحقیق و مطالعه به این موضوع پی بردند که اگر فردی قبل از برگزاری و شروع امتحان با رنگ قرمز مواجه شود، شدیدا با کاهش عملکرد در زمان امتحان مواجه خواهد شد.

رنگ قرمز رنگی است که در ادراک ما با هیجانات همراه است و اغلب تهدیدکننده محسوب می‌شود و باعث ایجاد احساس خطر خواهد شد. مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهند که مواجهه دانش‌آموزان با رنگ قرمز قبل از شروع امتحان، تاثیرات منفی و غیرقابل جبرانی بر آن‌ها می‌گذارد. به عبارتی در این پژوهش به ۷۱ دانش‌آموز شماره‌هایی با رنگ‌های سیاه، سبز و قرمز را نشان دادند. بعد از شرکت در آزمون و برگزاری امتحان متوجه شدند دانش‌آموزانی که عدد آن‌ها با رنگ قرمز نوشته شده بود، نسبت به دانش‌آموزانی که اعداد آن‌ها با سیاه یا سبز نوشته شده بود، ۲۰درصد امتیاز کمتری را کسب کردند.

رنگ و شخصیت

 

رنگ و شخصیت

 

نکته مهم بعدی که می‌خواهیم به آن بپردازیم، این است: شخصیت شناسی از روی طرز لباس پوشیدن! شاید برایتان جالب باشد که بدانید به راحتی می‌توان از روی طرز لباس پوشیدن و انتخاب رنگ لباس توسط افراد مختلف، شخصیت‌شناسی آن‌ها را مانند یک پیشگو انجام داد. البته نیاز به هیچ جادویی در این مقوله نخواهد بود. شما به راحتی می‌توانید خصوصیات روانشناسی و شخصیتی فرد را از طریق انتخاب رنگ‌هایی که انجام می‌دهند، بشناسید و حدس بزنید. این همان تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم رنگ‌ها بر زندگی فردی و اجتماعی ماست.

به‌طور مثال پادشاهان در دوران ویکتوریا رنگ‌هایی مانند قرمز و بنفش را انتخاب می‌کردند که نمادی از ثروت و توان مالی بسیار بالای آن‌ها بود. حتی شما می‌توانید احساسات ناگهانی افراد را بر اساس رنگ پیراهن، شال، روسری، مانتو، شومیز یا حتی کفش و کیف آن‌ها حدس بزنید و متوجه شوید. ضمن اینکه برخی از افراد رنگ‌ها را با توجه به احوالات لحظه‌ای خود انتخاب می‌کنند و برخی دیگر بر اساس نوع شخصیتی که دارند، همیشه فارغ از احساسات لحظه‌ای و روزانه خود، رنگی مشخص یا یک طیف مشخص از رنگ‌ها را برای استایل خود برمی‌گزینند.

این همان روانشناسی رنگ لباس است که در انتها شما را به شخصیت‌شناسی افراد خواهد رساند.

تاثیرات رنگ و ویژگی‌های روان‌شناسی

پژوهشگران متعددی رابطه رنگ‌ها با روان و شخصیت انسان‌ها را، پژوهش و رابطه‌ای اغراق‌آمیز دانسته‌اند و موافق با این مقوله نیستند. ضمن اینکه رنگ‌ها در جوامع و فرهنگ‌های مختلف معانی متفاوتی دارند. اما تحقیقات دیگری در کنار این اظهارات انجام شده‌اند که نشان می‌دهند تاثیراتی که رنگ‌ها بر روان و درونیات ما دارند، کاملا موقتی و لحظه‌ای هستند. ضمن اینکه برخی از پژوهشگران بر این باورند که رنگ‌ها می‌توانند به‌عنوان درمان هم مورد استفاده قرار بگیرند که البته این موضوع نیز از طرف برخی دیگر از پژوهشگران به‌طور کامل مردود اعلام شده است. ولی در هر صورت ما نمی‌توانیم منکر این موضوع باشیم که رنگ‌ها تاثیرات فراوانی بر شخصیت و خلق‌و‌خوی ما دارند.

برای مثال اتاقی آبی را در نظر بگیرید که تا چه میزان می‌تواند احساس سبکی و آرامش را به شما منتقل کند؛ هرچند که این احساس کوتاه‌مدت و گذرا باشد. بر اساس مطالعاتی که در این مقوله انجام شده است، پژوهشگران به این حقایق دست پیدا کردند که قرص‌هایی که با رنگ گرم به بیماران عرضه می‌شوند، نسبت به داروهایی با رنگ سرد تاثیرات بیشتری دارند یا استفاده از چراغ‌های آبی‌رنگ در سطح شهر، به میزان چشمگیری می‌تواند در کاهش جرم و جنایت تاثیرگذار باشد.

بر همین اساس رنگ قرمز را برای انجام فعالیت‌های ورزشی انتخاب می‌کنند. چون این رنگ باعث می‌شود که افراد نیروی بیشتری از خود نشان دهند و در مواجهه با این رنگ سرعت بیشتری داشته باشند. دانش‌آموزان و فوتبالیست‌هایی که از رنگ سیاه در لباس خود استفاده می‌کنند، نسبت به سایرین بیشتر اشتباه می‌کنند؛ در نتیجه بیشتر سرزنش و مجازات خواهند شد. پس به وضوح می‌توان فهمید که تاثیرات رنگ‌ها بر ویژگی‌های روانشناختی افراد، هرچند کوتاه و گذرا، غیرقابل انکار است.

 

هماهنگی رنگ‌ها در انتخاب لباس

 

این روزها شاید به نسبت سال‌های قبل، رنگ‌ها نقش بیشتری در زندگی روزمره ما داشته باشند. اینکه شما ست کردن رنگ‌ های لباس را بلد باشید، نوعی هنر محسوب می‌شود که می‌تواند تاثیرات زیادی در دیدگاه و نظر مخاطبین و اطرافیانتان درباره شما داشته باشد. دنیای امروز، جهان پذیرش تفاوت‌ها در کنار درک شباهت‌ها و استفاده از آن‌هاست. شاید در گذشته رنگ‌های مجاز و مورد توجه، صرفا رنگ‌های سیاه، سفید و خاکستری بودند؛ اما دنیای امروز ما جهانی است که تمام رنگ‌ها را در کنار یکدیگر به ما عرضه می‌کند و ما امکان‌های متنوعی برای استفاده از دنیای رنگ‌ها خواهیم داشت.

در این بین استایل ما همان ظاهر اولیه‌ای است که در نگاه نخست می‌تواند افراد را جذب ما کند یا سبب دوری آن‌ها از ما شود. باور کنیم یا نه، اصول اولیه و امروزی در دنیای مد و فشن بر پایه‌های گوناگونی استوار است که بدون شک یکی از آن‌ها رنگ‌ها هستند. این نوعی هنر است که شما روانشناسی رنگ لباس را بلد باشید و آن را در استایل خود به‌کار گیرید. ترکیب رنگ‌های مکمل، استفاده از رنگ های سرد و گرم در لباس و شناسایی رنگ‌های خنثی برای طراحی و اجرای استایل منحصربه‌فرد، همان چیزی است که در جهان امروز با ریزبینی و نکته‌سنجی دقیق به آن نگاه می‌شود و شما با رعایت آن‌ها می‌توانید نهایت بهره را از دنیای رنگ‌ها ببرید.

تاثیر رنگ بر عملکرد انسان

 

تاثیر رنگ بر عملکرد انسان

 

همان‌طور که می‌دانید، رنگ‌ها، طیف وسیع و گسترده‌ای دارند که آن‌ها را به دسته‌های مختلف رنگ‌های گرم، سرد و خنثی تقسیم کرده‌ است. حالا هرکدام از این رنگ‌ها در هر طیف و با هر میزان گرمی و سردی که باشند، به شدت عملکرد ما را تحت تاثیر قرار می‌دهند، آن را بهبود می‌بخشند یا به‌طور کامل نابود خواهند کرد. واقعیت غیرقابل انکار این است که رنگ‌ها هرچند کوتاه‌مدت، اما به راحتی می‌توانند عملکرد ما را تحت تاثیر قرار دهند و مغز ما را به سمت و سویی خاص هدایت کنند.

برای مثال اگر شما آشپزخانه خود را با رنگ آبی و سبز رنگ کنید و برای دکوراسیون آن، رنگ‌های سرد و خنثی در نظر بگیرید، بدون شک به آشپزخانه‌ای بی‌روح تبدیل می‌شود که شما را به تهیه غذا یا خوردن غذا ترغیب نخواهد کرد.

ولی در عین‌حال اگر آشپزخانه خود را با رنگ قرمز، نارنجی، زرد یا ترکیبی از رنگ‌های گرم دکور کنید، درست مانند ترکیب استایل با رنگ نارنجی، آشپزخانه به مکانی دلچسب تبدیل می‌شود که غذا پختن، غذا خوردن و لذت بردن از حضور در این فضا، دلیل بودن شما در آن خواهد بود. این همان تاثیر مستقیم رنگ‌ها بر ذهن و عملکرد انسان است که نمی‌توان آن را انکار کرد یا نادیده گرفت.

روانشناسی رنگ‌های مختلف

 

حالا که قرار است روانشناسی رنگ لباس را با هم مرور کنیم، بد نیست بدانید که هر رنگی در جهان و دنیای اطراف ما تعریفی متفاوت دارد و حامل احساسات خاصی است. بر همین اساس ما در ادامه تصمیم گرفتیم که در بررسی روانشناسانه انواع رنگ‌ها به شما بگوییم که چطور می‌توانید با انتخاب رنگی خاص یا مجموعه‌ای از طیف‌های رنگی، احساسات گوناگونی را در مخاطبان خود ایجاد کنید.

روانشناسی رنگ قرمز

رنگ قرمز در دنیای رنگ‌ها، یکی از جذاب‌ترین‌ها محسوب می‌شود که می‌تواند تاثیرات فراوانی بر عملکرد و روحیات ما و اطرافیانمان داشته باشد. این رنگ نقطه مقابل خمودگی و خستگی و رنگی است که شدیدا جلب توجه می‌کند. برای مثال با انتخاب آن در پوشش خود می‌توانید تاثیر رنگ لباس بر افسردگی را ببینید و اطرافیان خود را با هیجان، عشق، انرژی، عمل‌گرایی، خطر و اشتیاق زیادی روبه‌رو کنید.

البته رنگ قرمز قدرت اراده و عزم آهنین را هم نشان می‌دهد؛ میزان تنفس و متابولیسم بدن را بالا می‌برد و یکی از فاکتورهای مهم در افزایش فشار خون هم به‌حساب می‌آید. چون رنگ قرمز نسبت به سایر رنگ‌ها بیشتر جلب توجه می‌کند، آن را برای هشدار و اعلام خطر نیز انتخاب می‌کنند.

روانشناسی رنگ زرد

روانشناسی رنگ زرد

رنگ زرد، رنگ خورشید است و برای ست کردن رنگ کرم با سایر آیتم‌ها، به شدت جالب توجه و جذاب عمل خواهد کرد. رنگ زرد یادآور گل آفتابگردان، خورشید، خوش‌بینی، خوشبختی، مثبت‌اندیشی و گاهی اوقات هشدار است. این رنگ را روشن‌ترین رنگ در دسته رنگ‌ها می‌دانند که می‌تواند خالق ابتکارات و عملکردهای موفق فراوانی باشد.

بر اساس مطالعات انجام‌شده، رنگ زرد کمک می‌کند تا سطح انرژی و آگاهی شما افزایش پیدا کند و فعالیت ذهنی فرد بهبود یابد. این رنگ شما را از کسالت و خمودگی جدا می‌کند و رنگی منحصربه‌فرد در روانشناسی رنگ لباس نیز محسوب می‌شود. پژوهشگران بر این باورند که رنگ زرد به راحتی بر روی نیمکره چپ تاثیر می‌گذارد و با آن رابطه‌ای تنگاتنگ و نزدیک دارد. ناگفته نماند که به‌کار بردن این رنگ در فضا به‌صورت افراطی می‌تواند آزاردهنده و ناراحت‌کننده باشد. برای مثال نوزادان در اتاقی با فضای زردرنگ به هیچ وجه راحت نیستند و مدام گریه می‌کنند.

روانشناسی رنگ نارنجی

رنگ نارنجی هم یکی دیگر از رنگ‌های شاد و گرم در دایره رنگ‌ها محسوب می‌شود که نشان‌دهنده نشاط و خوش‌بینی است و عشق و احساسات شدید را در فرد برمی‌انگیزاند. چند سال پیش کمپانی خوش‌نام پنتون نارنجی را به‌عنوان رنگ سال انتخاب کرد. البته اگر دوست دارید بدانید دایره رنگ چه تعریفی دارد و کمپانی پنتون چیست، کافی است که نام پنتون را در گوگل جستجو کنید.

رنگ نارنجی رنگ اشتیاق، ماجراجویی و تعادل است و از رنگ‌های قرمز و زرد ایجاد می‌شود. به عبارتی رنگ نارنجی ترکیبی از حالات روانشناسی رنگ‌های زرد و قرمز است که احساس خوش‌مشربی، جوانی و ارتباطات را هم به شما القاء خواهد کرد. این رنگ برون‌گرایی شما را تقویت می‌کند و موجب ایجاد جذابیت، عزم و شیفتگی در شما خواهد شد. جالب است بدانید که استایل ویمسیکال با رنگ نارنجی، یکی از جذاب‌ترین استایل‌های مدرن و به‌روز محسوب می‌شود.

 روانشناسی رنگ صورتی

روانشناسی رنگ صورتی

رنگ صورتی رنگی ملایم و در عین‌حال بسیار متناقض محسوب می‌شود. در روانشناسی رنگ لباس، رنگ صورتی زنانگی، شیطنت و بازی‌گوشی، سرزندگی، عشق بی‌قید و شرط و آرامش طبیعت را به شما القاء می‌کند. ست کردن لباس آبی با رنگ صورتی می‌تواند ترکیبی رها و آرام‌بخش باشد که شما را با خوشی‌های دخترانه و بلوغ زنانه احاطه خواهد کرد. این رنگ ملایمت و لطافت را نشان می‌دهد، ضمن اینکه حساسیت جوانی و آسیب‌پذیری را هم در فرد ایجاد خواهد کرد. رنگ صورتی بی‌گناه است و تمام شعف درونی خود را به شما منتقل می‌کند. ناگفته نماند که این رنگ در پرورش مهربانی و شادی عمیق روحی هم تاثیر فراوانی دارد.

روانشناسی رنگ آبی

رنگ آبی را نماد آرامش و اعتماد می‌دانند. رنگی که آن را در دریا و آسمان مشاهده خواهید کرد و هماهنگی، اعتماد، ثبات، صلح و آرامش را نشان می‌دهد. جالب است بدانید که بسیاری از برندهای خوش‌نام در دنیای مارکتینگ و تجارت، این رنگ را به‌عنوان رنگ اصلی در سازمان خود به‌کار می‌برند. ضمن اینکه لباس مناسب مصاحبه کاری می‌تواند به رنگ آبی باشد تا در همان نگاه اول، کارفرما شما را فردی با اعتماد به نفس، آرام و مسلط بر خود و محیط ببیند.

البته گاهی اوقات آبی به دلیل آرامش بیش از اندازه‌ای که به فرد منتقل می‌کند، می‌تواند موجب افسردگی و خمودگی شود و این احساسات را در شما زنده کند. بدون شک شما هم زمانی که دوست دارید آرامش داشته باشید، رنگ آبی را در ذهن تداعی می‌کنید. رنگ آبی ضربان قلب و فشار خون را کاهش می‌دهد و آرامش روحی و جسمی را برای شما خلق خواهد کرد. افرادی که رنگ آبی را انتخاب می‌کنند، بیشتر افرادی انعطاف‌پذیر، صادق، پایبند به اخلاقیات و به دنبال معنا و اهمیت زندگی هستند.

 روانشناسی رنگ سبز

روانشناسی رنگ سبز

رنگ سبز رنگ طبیعت است و ارتباط مستقیمی با پول و جاذبه‌های طبیعی اطراف ما دارد. رنگ سبز به معنای سلامت، باروری و سخاوت است و احساسات مثبت را به ما منتقل می‌کند. سبز رنگی متداول و معروف در حوزه بیمه و سلامتی روح و روان انسان است. ولی نباید فراموش کرد که گاهی اوقات نشان‌دهنده احساس حسادت هم خواهد بود. رنگی ملایم، نشاط‌آور و آرامش‌بخش که در نگاه اول می‌تواند تمام احساسات دگرگون‌کننده و مثبتش را به شما القاء کند. این رنگ در دایره رنگ‌ها، مقابل قرمز قرار دارد و شما به‌طور مثال می‌توانید برای لباس تابستانی خود رنگ سبز را با رنگ آتشین قرمز هماهنگ کنید و ترکیبی گرم و تابستانه با هیجانات بسیار زیاد را در استایل خود رقم بزنید.

روانشناسی رنگ بنفش

شاید شما هم شنیده باشید که رنگ بنفش، رنگ جادوگری و دنیای سحر و جادو است. این رنگ از ترکیب دو رنگ قرمز و آبی به وجود می‌آید و در عین‌حال رنگی سلطنتی هم محسوب می‌شود. رنگ بنفش نشان‌دهنده اشرافی‌گری، آگاهی، قدرت تجمل و معنویت بالاست و در عین‌حال می‌تواند احساس ناامیدی مطلق را هم به شما انتقال دهد. رنگ بنفش قدرت و تجمل را به واسطه رنگ قرمز و ثبات و آرامش را به واسطه رنگ آبی به شما منتقل خواهد کرد.

ضمن اینکه یکی دیگر از احساسات متفاوتی که رنگ بنفش در شما ایجاد خواهد کرد، احساس خرد است. این رنگ می‌تواند رنگی متفاوت برای خرید شومیز زنانه باشد که با رنگ مکمل خود یعنی رنگ زرد، استایلی شیک و متفاوت را با در نظر گرفتن روانشناسی رنگ لباس، شکل خواهد داد.

روانشناسی رنگ قهوه ای

روانشناسی رنگ قهوه ای

 

رنگ قهوه‌ای رنگی کاملا جدی به‌حساب می‌آید. این رنگ تداعی‌کننده سنگ و چوب است و می‌تواند با طبیعت، راحتی و همین‌طور احساس امنیت کاملا در ارتباط باشد. از گذشته تا به امروز، رنگ قهوه‌ای را رنگ خرد، آگاهی، جدیت و ثبات می‌دانستند. بدون شک شما هم زمانی که به این رنگ فکر می‌کنید، احساسی نوستالژی دارید و تصویر پدربزرگ و مادربزرگتان در ذهنتان تداعی خواهد شد.

بیشتر افرادی که تمایل به پوشیدن رنگ قهوه‌ای دارند، احساس امنیت را به ما القاء می‌کنند. این رنگ نشانه حمایت کردن و پشتیبان بودن هم شناخته می‌شود. بر اساس روانشناسی رنگ لباس، افرادی که از رنگ قهوه‌ای در استایل خود استفاده می‌کنند، افرادی باثبات و باصداقت هستند و رفتارها و گفتارهایی بالغانه از آن‌ها انتظار می‌رود. رنگ قهوه‌ای برای لباس ساده مثل شلوار جین به همراه تیشرت زنانه در ترکیب با رنگ‌های شکلاتی، کرم و حتی زرد، ایده‌ای متفاوت و خلاقانه در استایل محسوب می‌شود.

روانشناسی رنگ سفید

رنگ سفید حاکی از فروتنی و بی‌گناهی است. در روانشناسی رنگ لباس، رنگ سفید را نماد خلوص و بی‌گناهی می‌دانند. البته در برخی نقاط جهان این رنگ معنای متفاوتی دارد و سرما و عقیم بودن را هم القاء می‌کند. افراد با مشاهده رنگ سفید به ظرافت و آرامش فکر می‌کنند و به دنبال شفافیت و خلوص هستند. این رنگ نشان‌دهنده خلاقیت و اعتماد است. رنگی که در لباس پزشکان و در لباس عروس مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر هنگام خرید پیراهن زنانه رنگ سفید را انتخاب کردید، می‌توانید در ترکیب با دیگر رنگ‌های سرد و گرم، استایلی شیک و موقر را برای خود خلق کنید.

روانشناسی رنگ سیاه

رنگ سیاه نماد پیچیدگی، قدرت، مرموز بودن و ظرافت است. ضمن اینکه احساس عصبانیت و غم را هم به شما القاء خواهد کرد. البته این رنگ با توجه به معانی مختلفی که در سراسر جهان دارد، می‌تواند تعبیرهای متفاوتی داشته باشد. البته همه چیز به احساسی که از آن کسب می‌کنید و زاویه نگاهتان بستگی دارد. برخی این رنگ را افسرده و مرموز قلمداد می‌کنند و برخی آن را با مرگ، قدرت و شرارت یکسان می‌دانند. در هر حال، سیاه در بیشتر فرنگ‌ها رنگی رسمی و باثبات است. در کنار آن گاهی هم احساس ترس و ناشناخته بودن را در فکر و ذهن افراد به‌وجود می‌آورد.

روانشناسی رنگ خاکستری

روانشناسی رنگ خاکستری

 

آخرین رنگی که قرار است در روانشناسی رنگ لباس آن را با شما بررسی کنیم، رنگ خاکستری خواهد بود. خاکستری رنگی خنثی است که تعادل، سردی و بی‌تفاوتی را نشان می‌دهد. این رنگ از ترکیب سفید و سیاه ایجاد می‌شود؛ به همین دلیل حالتی خنثی و بی‌حالت دارد. گاهی اوقات مفاهیم منفی را هم می‌توانید از این رنگ احساس کنید. برخی افراد خاکستری را نشانه فقدان و افسردگی می‌دانند. ضمن اینکه این رنگ هیچ‌گاه شما را خسته نمی‌کند و به راحتی با سایر رنگ‌های دایره رنگ ترکیب خواهد شد. جالب است بدانید که در مارکتینگ و حوزه تجارت از رنگ خاکستری به وفور استفاده می‌شود.

این رنگ برای ترکیب کردن مدل‌های مختلف شلوار زنانه با پیراهن خاکستری و کت زنانه می‌تواند هم استایل رسمی و هم مینیمال را ایجاد کند.

تاثیر رنگ لباس بر خلق و خو و رفتار

تاثیر رنگ لباس بر خلق و خو و رفتار

تا این قسمت تحت عنوان روانشناسی رنگ لباس برای شما شرح دادیم که هرکدام از رنگ‌ها می‌توانند چه احساسی را به ما القاء کنند و چه بروزاتی را در ما داشته باشند. واقعیت این است که رنگ‌ها به راحتی می‌توانند رفتار و خلق‌و‌خوی ما را هم کنترل کنند. برای مثال انتخاب مانتو زنانه مشکی‌رنگ با شلوار مشکی و شال و روسری مشکی، احساس غم، خمودگی و افسردگی را در ما ایجاد خواهد کرد یا انتخاب رنگ بنفش به همراه مکمل آن یعنی رنگ زرد می‌تواند ترکیب رنگی خلاقانه در استایل زنانه شما باشد. البته انتخاب رنگ‌ها برای استایل به فاکتورهای مختلف بستگی دارد.

ضمن اینکه اگر بدانید که قرار است در چه مکان و فضایی حاضر شوید یا قرار است با چه افرادی برخورد داشته باشید و معاشرت کنید، می‌توانید در انتخاب رنگ استایل، ماهرانه‌تر رفتار کنید. البته فاکتور اصلی رنگ پوست شما خواهد بود. اگر رنگ پوست گرمی دارید، بهتر است از ترکیب رنگ‌ها ستفاده کنید. رنگ سبز در طیف‌ها و دسته‌بندی‌های گوناگون برای پوست‌های گندمی بسیار جذاب است.

برای پوست‌هایی با رنگ سرد و روشن هم لباس‌هایی با ترکیب رنگ گرم توصیه می‌شوند. در هر حال بهتر است قبل از اینکه استایل خود را انتخاب کنید، تمام جوانب را بسنجید و بعد از آن رنگ‌ها را در آیتم‌های مختلف با یکدیگر به‌صورت هماهنگ درنظر بگیرید. شاید ندانید، اما رنگ لباسی که انتخاب می‌کنید، می‌تواند حتی بر نحوه رفتار اطرافیان شما هم تاثیر بگذارد.

رنگ لباس بر روی روابط اجتماعی چه تاثیری دارد؟

رنگ لباس بر روی روابط اجتماعی چه تاثیری دارد؟

رنگ لباس می‌تواند روابط اجتماعی شما را به جاهای باریک بکشاند یا باعث موفقیت شما در رابطه‌های گوناگون باشد. اینکه شما با در نظر گرفتن جلسه کاری، مهمانی یا دورهمی دوستانه، رنگ استایل خود را انتخاب کنید، تاثیر بسیار زیادی بر احساسات و رفتار افراد حاضر در اطراف شما خواهد داشت. بدون شک برای دورهمی دوستانه استفاده از رنگ‌های راحت و شاد انتخاب مناسبی است؛ اما برای دورهمی رسمی، همایش یا جلسه کاری بهتر است که همیشه رنگ‌های خنثی و تیره‌رنگ را انتخاب کنید.

انتخاب درست و مناسب استایل و رنگ انتخاب‌شده می‌تواند در جایگاه‌های مختلف شما را فردی باملاحظه، خوش‌استایل و بافکر نشان دهد. ضمن اینکه رنگ‌ها این قدرت را دارند که روابط اجتماعی و دوستانه شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهند و آن را به سمت بهبودی یا گاه نابودی بکشانند.

کلام آخر

تلاش کردیم این مطلب را به روانشناسی رنگ‌ها به‌ویژه روانشناسی رنگ لباس اختصاص دهیم و در آن شما را هرچه بیشتر با دنیای پرمعنا و نغز رنگ‌ها آشنا کنیم. حالا شما می‌دانید که رنگ‌ها هرکدام چه معنایی دارند و اگر آن‌ها را در آیتم‌های استایل خود مورد استفاده قرار دهید، می‌توانند چه احساساتی را در شما و اطرافیانتان ایجاد کنند. در هر حال دنیای ما دنیایی احاطه‌شده با رنگ‌هاست و ما در هیچ مرحله و موقعیتی از رنگ‌ها جدا نیستیم. به همین دلیل، توصیه ما این است که رنگ‌ها را بیشتر در زندگی خود دخالت دهید و در استفاده از آن‌ها بیشتر دقت کنید؛ در دکوراسیون داخلی، در استایل و حتی در اکسسوری‌ها و تجهیزاتی که در اطرافمان قرار دارند. این کار کمک می‌کند تا فضای اطرافتان را تغییر دهید و درنتیجه جهانتان را متحول کنید.

سوالات متداول:

1. آیا رنگ‌ها بر ادراک و عملکرد انسان‌ها تاثیرگذار هستند؟

بله؛ رنگ‌ها رابطه مستقیمی با ادراک و عملکرد ما در مقاطع و موقعیت‌های مختلف خواهند داشت.

2. آیا سلیقه رنگی افراد نشان‌دهنده شخصت و خلق‌و‌خوی آن‌هاست؟

بله؛ شما به راحتی می‌توانید با رنگ‌هایی که افراد به‌صورت دائمی و همیشگی در استایل خود انتخاب می‌کنند، به احساسات، سلیقه و خلق‌و‌خوی آن‌ها پی ببرید.

3. آیا رنگ‌ها معانی مختلفی دارند؟

بله؛ رنگ‌ها در روانشناسی رنگ معانی مختلفی دارند. ضمن اینکه در فرهنگ‌های گوناگون هم با تعبیرات مختلفی از آن‌ها استفاده می‌شود.